Noe i meg ønsker og dele barndommen og oppveksten med deg. Jeg velger og oppsummere det hele med at det var smerten som viste meg veien. 

I 12 år var jeg inn og ut av sykehus. Jeg gikk gjennom utallige undersøkelser fra forskjellige spesialister. De fant aldri noe galt med meg (senere ble jeg diagnostisert bechtrevs). Smertene var uutholdelige og jeg måtte finne en løsning. I mars 2015 kom jeg hjem fra endt 12 trinnsbehandling pga selvmedisinering av rusmidler. Smertelindring med bivirkninger var derfor uaktuelt for meg.

Jeg ble rusfri på samme tid som ideen om Zpikes kom til meg, så livet kan på mange måter beskrives som før og etter Zpikes.

Det eneste som gav meg smertelette var følelsen som jeg fikk av og ligge på spikermatten jeg hadde kjøpt noen år tidligere. Jeg ønsket å bruke matten på en måte som kunne kombineres med aktivitet. Jeg klippet den opp og sydde på en borrelås slik at jeg kunne bruke det som et magebelte med piggene mot ryggen. Følelsen av smertelindring og avspenning var mildt sagt overveldende. Den kvelden skrev jeg patentsøknaden på spikermatte beltet som jeg kalte Zpikes. Jeg fikk avslag på søknaden  men ga meg ikke og gjorde noen små endringer. Jeg  engasjerte et patentbyrå og søkte på nytt. Jeg fikk patentet med ordlyden elastisk tape med et eller flere trykk og/eller stikk elementer. Veien blir til mens man går den og idag er ZpkesTape noe helt annet enn den opprinnelige tanken. I tiden som kom satt meg inn i læren om smerter og østlig filosofi. Jeg 3D printet halvkuler, klippet ut ZpikesTape, skjærte sjablonger og sprayet på logo. Det ble skrevet avisoppslag om oppfinnelsen min og folk kom langveis fra for og prøve. Det var spesielt at mennesker jeg ikke kjente åpnet seg opp og delte om sitt eget liv og sin smerte. Da føltes det godt og gi noe tilbake. Jeg bestemte meg for og gjøre alt jeg kunne for og tilrettelegge og bidra til de som kontaktet meg. Slik er filosofien til selskapet den dag idag, du er det viktigste mennesket i vårt liv og vi vil gjøre alt vi kan for og hjelpe deg.

Det har vært opp og nedturer. Det og starte en bedrift fra scratch med et alternativt produkt er ikke enkelt. Jeg er veldig glad og takknemlig for og ha støttespillere som, min mor, min stefar, kollegaer og venner som er like investert i Zpikes som meg og aldri gir opp. Jeg vet at fremtiden sitter på dine hender så jeg vil gjøre alt jeg kan for og skape et liv til produktet som gjør det ingen av oss trodde var mulig. Det fortjener du.

Det var smerten som viste meg veien.
Marius Enerhaugen

Ps. En stor takk til dere som deler så varmt om Zpikes slik at andre skal få muligheten til og prøve. Uten dere vil ikke Zpikes bli den store virkeligheten som jeg tror på og drømmer om.

Stor klem❤️