Mine 5 “hemmeligheter” for et optimalt selvbilde

Jeg har en overordnet mening med livet, som er drivkraften til å lykkes. Jeg vil gi meg selv muligheten til å oppnå å være alt jeg drømmer om. Her er mine fem «hemmeligheter».

1. Hold løfter

Jeg gjør det jeg har lovet meg selv å gjøre. Jeg vet med meg selv at følelsen jeg får av å ikke gjøre det jeg sier jeg skal, trykker meg ned. Derfor tenker jeg alltid på konsekvensen av å ikke fullføre. Konsekvensen av å gjøre det jeg lover meg selv er alltid forenlig med den jeg ønsker å være.

2. Lær av feil

Hvis du vil at noe skal bli annerledes må du gjøre noe annerledes. Ikke gjør den samme feilen to ganger og forvent et nytt resultat. Bruk visdommen fra tidligere erfaringer slik at du ikke skal gå i de samme fellene en gang til. Dine feil er til for at du skal lære av dem.

3. Ikke ta den enkleste utveien

Jeg får ikke et bedre selvbilde av å overspise og ligge på sofaen eller andre raske løsninger av kortvarig lykke. Jeg sier ikke at det ikke er viktig å nyte livet, men det er viktig å føle at du har fortjent det. Jeg har tett følge av en følelse av å ikke være bra nok med røtter fra barndommen. Dvs. at det er lett for meg å ta den enkleste utveien. Det er derfor ekstra viktig at jeg tar gode valg som er forenlig med verdiene mine og den jeg ønsker å være.

4. Tålmodighet

Dyp, varig forandring i kjemien til mennesket tar tid! Det tar tid å endre gamle mønstre slik at du fornyes med en følelse av balanse. Det er kjempeviktig at du har noen rutiner som du repeterer hver dag. Med disiplin til å repetere, skaper du nye mønstre som er i tråd med en du kan være glad i. Det kan ofte bli ekstremt i begynnelsen, men hvis du holder ut vil du finne deg selv på veien.

5. Hold deg fast

Livet ditt er i konstant forandring, så du må aldri gi opp når det blåser opp til storm. Du er ikke en sikker kilde av kunnskap når du står midt i stormen. Vent til den er over med å ta et valg. Når du beveger deg mot ditt sanne jeg så endrer du deg på veien. Det som var tøft i går kan være lettere idag.

Livet blir ikke alltid slik man hadde forespeilet seg. Vi skal alle gjennom både opp- og nedturer. Kanskje livet har gjort at du ikke lenger er den personen du skulle ønske du var. Du endres ved å handle som den personen du ønsker å være, ville gjort. Jeg har erfart at jeg blir den personen jeg beveger meg imot. Med tiden kan du se tilbake på ditt gamle deg med et stort glimt i øyet. Lykke til på veien, min venn.

Kjærlig hilsen Marius Enerhaugen